ȘTIRI


Premiile oferite câştigătorilor la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Fundația Sergiu Celibidache anunță premiile oferite câștigătorilor Concursului Național „Tribut Valorilor Culturale Românești”, ce a reprezentat a treia etapă a campaniei de responsabilitate socială „ Români pentru o Lume”.

Citeşte comunicatul de presă

Publicul a ales câştigătorul Premiul Publicului în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

În urma desemnării câştigătorilor în concursul naţional „Tribut valorilor culturale româneşti”, publicul a avut şansa să mai desemneze încă un câştigător, pentru întreg concursul, prin acumularea celui mai mare număr de voturi, date sub formă de Like-uri, înregistrate pe pagina de Facebook a campaniei „Români pentru o lume”.

Citeşte comunicatul de presă

Câștigătorii concursului „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Juriul de specialitate a desemnat câştigătorii concursului „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”.

Citeşte comunicatul de presă

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Citeşte comunicatul de presă

Înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” s-a încheiat!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” s-a încheiat ieri, 30 octombrie 2013.

Selecţia dosarelor pe criterii de eligibilitate se va face în perioada 1–7 noiembrie 2013, iar afişarea listei participanţilor declaraţi admişi pe 8 noiembrie 2013.

Promovarea participanţilor admişi, pe website-ul oficial al campaniei şi pe pagina de Facebook va avea loc între 8 - 27 noiembrie 2013, iar jurizarea între 8 - 27 noiembrie 2013.

Anunţarea câştigătorilor va avea loc pe 27 noiembrie 2013.

Înscrierea în concurs s-a putut face respectând tema de concurs şi anume: dedicarea unui act cultural unei personalităţi prezentate în campanie (CONSTANTIN BRÂNCUŞI, MIRCEA ELIADE, SERGIU CELIBIDACHE, EDWARD G. ROBINSON, NICOLAE GRIGORESCU, GEORGE ENESCU, JEAN NEGULESCO, EMIL CIORAN, A.G. WEINBERGER, ALEX ROTARU, ALEXANDRU TOMESCU, DOROTHEEA PETRE, ALEXANDRA NECHITA, MARCEL IUREŞ, ADA CONDEESCU, DRAGOŞ MIHALCEA, NICOLAE VOICULEŢ, CĂLIN PETER NETZER) sau conceptului campaniei în sine, „Români pentru o lume”.

Citeşte comunicatul de presă

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului. Intră pe www.romanipentruolume.ro şi ai şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Înscrierea în concurs se poate face respectând tema de concurs: dedicarea unui act cultural unei personalităţi prezentate în campanie sau conceptului campaniei în sine, „Români pentru o lume”. Personalităţile prezentate în campanie sunt: CONSTANTIN BRÂNCUŞI, MIRCEA ELIADE, SERGIU CELIBIDACHE, EDWARD G. ROBINSON, NICOLAE GRIGORESCU, GEORGE ENESCU, JEAN NEGULESCO, EMIL CIORAN, A.G. WEINBERGER, ALEX ROTARU, ALEXANDRU TOMESCU, DOROTHEEA PETRE, ALEXANDRA NECHITA, MARCEL IUREŞ, ADA CONDEESCU, DRAGOŞ MIHALCEA, NICOLAE VOICULEŢ, CĂLIN PETER NETZER

Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice, cetăţeni români, rezidenţi în România sau în alte ţări, având în momentul înscrierii vârsta maximă de 25 ani. Participanţii nu au dreptul să se înscrie de mai multe ori la aceeaşi secţiune sau la mai multe categorii/subcategorii.

Citeşte comunicatul de presă

Înscrie-te şi tu la concursul
„Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Înscrierea în concurs se poate face până la data de 14 octombrie 2013, respectând tema de concurs: dedicarea unui act cultural unei personalităţi prezentate în campanie sau conceptului campaniei în sine, „Români pentru o lume”. Personalităţile prezentate în campanie sunt: CONSTANTIN BRÂNCUŞI, MIRCEA ELIADE, SERGIU CELIBIDACHE, EDWARD G. ROBINSON, NICOLAE GRIGORESCU, GEORGE ENESCU, JEAN NEGULESCO, EMIL CIORAN, A.G. WEINBERGER, ALEX ROTARU, ALEXANDRU TOMESCU, DOROTHEEA PETRE, ALEXANDRA NECHITA, MARCEL IUREŞ, ADA CONDEESCU, DRAGOŞ MIHALCEA, NICOLAE VOICULEŢ, CĂLIN PETER NETZER

Pot participa la acest concurs toate persoanele fizice, cetăţeni români, rezidenţi în România sau în alte ţări, având în momentul înscrierii vârsta maximă de 25 ani. Participanţii nu au dreptul să se înscrie de mai multe ori la aceeaşi secţiune sau la mai multe categorii/subcategorii.

Categoriile concursului sunt:
Muzică clasică: Canto, Vioară, Pian, Nai, Instrumente cu corzi grave (violă, violoncel, contrabass), Instrumente de suflat (flaut, oboi, clarinet, fagot), Instrumente de alamă (trompetă, corn, trombon, tubă)
Arte plastice Pictură, Sculptură
Teatru şi film Actorie, Regie teatru, Regie film, Imagine
Dans Balet - interpretare, Balet - coregrafie, Dans contemporan - interpretare, Dans contemporan - coregrafie,
Literatură şi filozofie Poezie, Proză scurtă, Eseu filozofic

Premiile constau în oferirea de suport educaţional (burse, şcoli de vară, Masterclass-uri, cursuri de specializare, în România sau în străinătate), acordat în funcţie de vârsta şi nivelul educaţional al fiecărui câştigător în parte. Vor exista două categorii de premii: Premii Subcategorii (se va desemna câte un câştigător pentru fiecare subcategorie în parte, luându-se în calcul cea mai mare notă obţinută în urma jurizării) şi Premiul Publicului (va exista un singur câştigător pentru întreg concursul, desemnat de către public, prin acumularea celui mai mare număr de voturi, date sub formă de Like-uri, înregistrate pe pagina de Facebook a campaniei „Români pentru o lume”).

Selecţia dosarelor pe criterii de eligibilitate se va faceîn perioada 15 – 28 octombrie 2013, iar afişarea listei participanţilor declaraţi admişi pe 30 octombrie 2013. Promovarea participanţilor admişi, pe website-ul oficial al campaniei şi pe pagina de Facebook va avea loc între 30 octombrie - 27 noiembrie 2013, iar jurizarea între 30 octombrie - 27 noiembrie 2013. Anunţarea câştigătorilor va avea loc pe 27 noiembrie 2013.

Regulamentul concursului, dar şi alte detalii despre desfăşurarea lui, sunt disponibile pe www.romanipentruolume.ro şi pe pagina oficială de Facebook a campaniei http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume

Citeşte mai mult

Componenţa juriului pentru concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Concursul se desfăşoară online pe website-ul campaniei www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook „Români pentru o lume” şi oferă tinerilor români, orientaţi către cultură, oportunităţi prin care aceştia pot fi descoperiţi, pot înregistra debut artistic, pot fi promovaţi, pot performa şi pot primi burse care să le asigure progresul necesar în a deveni viitorii reprezentanţi ai culturii româneşti.

Citeşte comunicatul de presă

Campania „Români pentru o lume” a ajuns la ultima etapă: Concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Campania „Români pentru o lume” a ajuns la cea treia etapă, şi ultima, respectiv concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” ce promovează valorile naţionale şi încurajează tânăra generaţie în a-şi urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Citeşte comunicatul de presă

Interviu cu personalităţile din campania „Români pentru o lume”, Interviu - partea a III a

Continuăm seria interviurilor cu personalităţile din campania „Români pentru o lume” cu pictoriţa Alexandra Nechita şi prim balerinul Dragoş Mihalcea. Aflăm, aşadar, că fericirea este cea mai rară dintre emoţii, apogeul carierei noastre este ACUM, iar goana după mai mare, mai mult şi mai bine, a dat lumea peste cap. O lecţie de viaţă, în câteva rânduri. Cele de mai jos...

Citeşte interviul

Interviu cu personalităţile din campania „Români pentru o lume”, Interviu - partea a II a

Nicolae Voiculeţ datorează succesul tatălui său, Alexandru Tomescu, mamei sale, iar A.G. Weinberger lui însuşi. Un naist, un bluess man şi un violonist ne explică cum au ajuns să facă performanţă în domeniile lor de activitate şi care sunt cele mai bune sfaturi pe care ei le-au primit, de-a lungul timpului, ca sa ajungă cei mai buni în aria lor profesională

Citeşte interviul

Despre succes, fericire sau simţ artistic cu personalităţile campaniei „Români pentru o lume”, Interviu - partea I

Personalităţi precum Marcel Iureş, Alex Rotaru, Dorotheea Petre, Ada Condeescu sau Călin Netzer reprezintă pentru tânăra generaţie modele demne de urmat, reprezintă adevăratele criterii de valoare la care tânăra generaţie trebuie să se alinieze şi să le depăşescă, reprezintă surse de inspiraţie şi de motivaţie pentru atingerea performanţei de a reprezenta România peste tot în lume.
Să aflăm aşadar de la aceşti mari români de ce suntem morţi dacă ne lipseşte pasiunea, de ce tristeţea este foarte necesară şi de ce succesul adevărat este o mare capcană şi nu se poate vorbi aşa uşor despre el.

Citeşte interviul

Interviu Alexandru Tomescu: „Sunt mândru că sunt român”

Alexandru Tomescu a dovedit că poate îmblânzi orice formă de muzică, mai ales după proiectul „Paganini – înger sau demon”, care a marcat un hotar în cariera lui. A fost momentul în care violonistul şi-a regândit identitatea şi care marchează o cotitură radicală în drumul pe care Alexandru Tomescu a pornit acum câţiva ani, acela spre schimbarea percepţiei existente în România asupra muzicii clasice. De când a revenit în ţară, după studii în Elveţia şi Statele Unite ale Americii, Alexandru a demonstrat că muzica clasică este o fereastră spre armonia cu sine şi cu celălalt, o lume deschisă tuturor şi că fiecare merită şansa de a o explora.

Citeşte interviul

S-a afişat Regulamentul Concursului „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” este un concurs naţional şi reprezintă a treia etapă a campaniei naţionale de responsabilitate socială „Români pentru o lume”, ce îşi propune să promoveze valorile naţionale şi să încurajeze tânăra generaţie în a-şi urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Concursul se va desfăşura online pe website-ul campaniei www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook „Români pentru o lume”. Înscrierea în acest concurs se va face în perioada 2 septembrie – 14 octombrie 2013 şi oferă tinerilor români, orientaţi către cultură, oportunităţi prin care aceştia: pot fi descoperiţi, pot înregistra debut artistic, pot fi promovaţi, pot performa, pot primi burse care să le asigure progresul necesar în a deveni viitorii reprezentanţi ai culturii româneşti.

Citeşte comunitatul de presă

Alexandru Tomescu în campania „Români pentru o lume”

Alexandru Tomescu este artistul care a creat o revoluţie în modul în care este percepută muzica clasică în România, graţie unor proiecte unicat. A concertat pe cele mai mari scene ale lumii, dar şi în oraşe româneşti unde nu există stagiuni permanente de muzică clasică. Şi-a pus talentul în susţinerea unor cauze sociale, cântând pentru nevăzători, copii hipoacuzici, pentru natură sau case de patrimoniu. Din 2012 Alexandru Tomescu este susţinător special al Fundaţiei Hope and Homes for Children România; tot atunci a fost desemnat Ambasador al Bunăvoinţei de Guvernul Republicii Coreea. Astfel, celebrul violonist român nu a rămas indiferent nici la mesajul campaniei noastre „Români pentru o lume”.

Citeşte comunitatul de presă

Interviu Nicolae Voiculeţ: „Românii nu îşi cunosc istoria, nu îşi apreciază ţara”

A ales să fie o personalitate demnă, discretă, care îşi cinsteşte poporul prin sunet, dedicându-se unui instrument complex cu sonorităţi divine precum naiul. Fire altruistă, aplecat întotdeauna spre nevoile şi durerile semenilor săi, Nicolae Voiculeţ luptă prin muzica sa pentru diminuarea diferenţelor sociale şi culturale, pentru întrajutorare şi dragostea de semeni.

Citeşte interviul

Nicolae Voiculeţ este alături de campania „Români pentru o lume”

Este artistul român care a urcat pe scenă încă de la vârsta de cinci ani şi de atunci reprezintă şi promovează România pe marile scene ale lumii, evidenţiind puterea incredibilă a sunetului şi autenticităţii româneşti, prin nai. A concertat în faţa a numeroase personalităţi mondiale, de la preşedinţi de stat la familii imperiale, s-a implicat intens în campanii umanitare, fiind aliat al celor în suferinţă, dăruindu-le speranţă şi credinţă prin puterea sunetului său. Iar „Români pentru o lume” este campania naţională de care celebrul naist român Nicolae Voiculeţ se simte mândru să fie alături.

Citeşte interviul

Interviu Ada Condeescu „E de datoria noastră, a celor dedicaţi culturii, să evoluăm în aşa fel încât să ţinem oamenii după noi, pe drumul ăsta”

Fiică a directorului Muzeului de Literatură din Bucureşti, încă de mic copil îl însoţea pe tatăl său, Dan Alexandru Condeescu, în străinătate la expoziţiile literare dedicate lui Nichita Stănescu sau Lucian Blaga. A avut astfel şansa de a creşte într-un mediu cultural care a ajutat-o să devină omul care este astăzi. A ales să practice actoria şi nu avocatura, cum şi-ar fi dorit tatăl său iniţial. Ada Condeescu are 24 de ani şi este cunoscută atât la nivel naţional, cât şi internaţional, pentru talentul său actoricesc extraordinar. Un interviu despre profilul cultural din România şi despre factorul declanşator care a făcut să urmeze această cale a culturii.

Citeşte interviul

Ada Condeescu e una din vocile campaniei „Români pentru o lume”

Desemnată Cea mai bună actriţă la cel mai important Festival de film din S-E Europei, cel de la Sarajevo, şi câştigătoare a Trofeului Shooting Stars, de la Berlinalele de anul acesta, Ada Condeescu completează lista de valori româneşti care duc tradiţia, cultura şi geniul românesc peste tot în lume. Prin campania „Români pentru o lume” promovăm personalităţile ţării noastre, pentru a oferi românilor adevărate exemple de urmat, pentru a trezi speranţa şi a motiva noile generaţii să îşi urmeze visul, câştigând încrederea ca România înseamnă, pentru noi toţi, acasă.

Citeşte interviul

Interviu Dragoş Mihalcea: „Îmi displace cuvântul patriotism”

La îndemnul părinţilor săi a studiat baletul la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”, iar la 14 ani a primit o bursă completă de la Academia de Balet Kirov din Washington DC. După ce a absolvit cu onoruri, a fost invitat să danseze alături de Compania de Balet Universal în Coreea de Sud, unde a fost promovat rapid pe poziţia de dansator principal. A urmat apoi experienţa americană, prin colaborarea cu Southern Ballet Theatre din Florida, dar a simţit că Europa este ceea ce îşi doreşte şi a ales Baletul Regal Suedez, unde îl putem găsi şi astăzi. Despre cum se vede patriotismul românesc la Stockholm şi de ce românii se nasc şi cu suflet, nu doar cu o inimă, aflăm în rândurile de mai jos de la prim-balerinul Dragoş Mihalcea.

Citeşte interviul

Dragoş Mihalcea susţine campania „Români pentru o lume”

Campania „Români pentru o lume” are ca scop crearea unei noi imagini a României, o imagine bazată pe promovarea unui sistem corect de valori, care să inspire încrederea că succes este un cuvânt care defineşte naţiunea noastră, naţiunea română. Astfel, am descoperit cu mândrie un alt român valoros despre care dorim să vă povestim. Este vorba de Dragoş Mihalcea, prim balerin al Baletului Regal Suedez, primul dansator din istoria de 230 de ani a companiei suedeze care a depăşit ierarhia corpului de balet.

Citeşte interviul

Călin Netzer:„N-am obţinut niciodată stima de sine”

Datorită lui, cinematografia românească are în palmares un „Urs de Aur”, pentru lung metraj şi cu mândrie îl prezentăm şi în calitate de voce a campaniei „Români pentru o lume”. Un interviu cu Călin Netzer este ca un duş cu apă rece, te trezeşte la realitate, pentru că aşa cum declară regizorul român „suntem patrioţi doar cu jumătate de măsură şi, din pacate, românii, în tot ceea ce fac, alocă doar jumătate de măsură. Ne-am obişnuit aşa şi totul funcţionează pe principiul «lasă că merge şi aşa»”.

Citeşte interviul

Călin Peter Netzer: „Cred cu tărie că există o generaţie de tineri care merită toată atenţia noastră”

Călin Peter Netzer a adus primul „Urs de Aur“ pentru lungmetraj din istoria cinematografiei româneşti, datorită filmului său „Poziţia copilului”, însă regizorul este cunoscut publicului român şi pentru lungmetrajele „Maria” şi „Medalia de onoare”, cu Victor Rebengiuc în rolul principal. Un român valoros, un exemplu demn de urmat de către tinerii dornici să-i calce pe urme şi una dintre vocile campaniei „Români pentru o lume”.

Citeşte interviul

A.G. Weinberger: „Profilul cultural român e diluat şi dezorganizat”

Când BB King te roagă să semnezi discul propriu, pe care tocmai i-l oferi, e o dovadă că talentul tău a fost recunoscut şi apreciat. În România nu se poate vorbi despre Blues, Jazz sau Rock fără acest muzician de excepţie care este A.G. Weinberger. Muzica sa face parte din stilul muzical adoptat de Eric Clapton, BB King, Van Morrison, Leon Russell sau Zucchero, iar atitudinea cât şi gândirea despre viaţă, a ceea ce se numeşte Blues, îi conferă lui Weinberger statutul de „punct de pornire" al acestei mişcări muzicale în România. O prezenţă unică în peisajul muzicii din România, A.G. Weinberger a dovedit că dorinţa de a promova Blues-ul în peisajul românesc reprezintă un efort constant, care nu pare să-l obosească.

Citeşte interviul

A.G. Weinberger s-a alăturat campaniei „Români pentru o lume”

Este considerat la ora actuală singurul reper şi autoritate în domeniul muzical pe care îl reprezintă - Blues, Jazz, Rock. Supranumit Mr Blues al României, artistul „crossover” de talie internaţională a atras atenţia şi renumitul BB King, care l-a definit ca fiind „un chitarist foarte bun şi dinamic.”
Fiind una dintre vocile campaniei „Români pentru o lume”, iniţiată de Fundaţia Sergiu Celibidache, A.G. Weinberger trezeşte speranța, motivează și inspiră generațiile viitoare în a-și urma visul!

Citeşte comunicatul de presă

Dorotheea Petre: „Mi s-a confirmat că simţul meu artistic nu dă greş”

Născută la 9 ianuarie 1981, la Bucureşti, Dorotheea Petre şi-a făcut debutul actoricesc în lungmetrajul „Ryna”, regizat de Ruxandra Zenide şi distins cu peste 30 de premii internaţionale, cu care a apărut în rol principal şi a câştigat trofeul pentru Cel Mai Bun Debut la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF). Cu fiecare rol interpretat, de-a lungul carierei sale, Dorotheea Petre s-a remarcat prin expresivitatea extraordinară şi stilul de joc discret şi fără efort. În paralel cu activitatea cinematografică, Dorotheea se ocupă de proiectul ei de suflet, o şcoală de actorie dedicată dezvoltării aptitudinilor actoriceşti prin cursuri şi workshopuri denumită generic „Fii actor” (www.fiiactor.ro).

Citeşte interviul
ȘTIRI

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Mai mult >

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Mai mult >

Înscrie-te şi tu la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Mai mult >