Sergiu Tuhuțiu


Câștigător al concursului Debut to Master Soloist Piano Competition 2013 din Sankt Petersburg – Rusia, Sergiu Tuhuțiu (www.sergiutuhutziu.com) s-a afirmat ca unul din reprezentanții de vârf ai tinerei generații de pianiști. 

 

Obține licența la Universitatea Națională de Muzică din București, în 2006, și  două titluri de Master în interpretare pianistică, la Hochschule Fur Musik Und Darstellende Kunst din Stuttgart și la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. În 2011 primește o bursă de studii la Londra, unde se mută, iar în iulie 2013 este distins cu Artist Diploma la Royal College of Music din Londra. 

 

Educația sa muzicală este conturată de muzicieni ca Norma Fisher, Bruno Canino, Igor Blagodatov, Nina Seregina, Konrad von Abel, Dana Borșan, Steluța Radu, Daniel Goiți și Shoshana Rudiakov.

 

Cariera sa conține concerte în Marea Britanie, Germania, Franța, Elveția, Italia, Rusia, Brazilia, Canada și România. Printre partenerii săi de muzică de cameră s-au numărat muzicieni precum Sherban Lupu, Ruxandra Donose sau Nelly Miricioiu.

Sergiu Tuhuţiu este președinte al asociației Lipatti Music Production și inițiatorul proiectelor muzicale In Memoriam Dinu Lipatti, Piano Colours și Leading Young Musicians.

 

În aprilie 2013, Sergiu Tuhuțiu susține debutul său solistic la Filarmonica din Sankt Petersburg cu Concertul nr.1 pentru pian și orchestră de Mendelssohn, sub bagheta dirijorului Vladimir Fanshil.

 

Sergiu Tuhuțiu se bucură de suportul Fundației Familia Sturza, al cărei bursier devine în aprilie 2013.


ȘTIRI

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Mai mult >

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Mai mult >

Înscrie-te şi tu la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Mai mult >