Petru Iuga


Petru Iuga a început studiul contrabasului în România, unul dintre profesorii săi fiind Ioan Cheptea. La vârsta de 18 ani, la recomandarea lui  Sir Yehudi Menuhin, s-a hotărât să-şi înceapă studiile la Menuhin Music Academy International de la Gstaad (Elveția). 

 

Mai târziu şi-a continuat studiile la Universitatea de Arte din Berna și la Conservatorul Naţional Superior de Muzică din Paris. Petru Iuga a fost membru al Ansamblului Orchestral din Paris, solo contrabasist la Orchestra de Cameră din München, a colaborat ca prim contrabasist cu London Symphony Orchestra. 

 

A câștigat numeroase concursuri internaționale printre care premiul întâi la fiecare dintre competițiile internaționale Double Bass în Markneukirchen, Germania (1999) și în Capbreton, Franța (2001). Foști studenți de-ai profesorului Iuga au poziții în orchestre simfonice din Germania și Franţa.

 

În martie 2008 s-a lansat, sub marca Denon, CD-ul care conţine înregistrare a Cvintetului Păstrăvul de Franz Schubert cu Cvartetul Carmina și Petru Iuga.

 

În prezent, Petru Iuga este profesor la Conservatorul de Stat de Muzică și Artă în Mannheim.


ȘTIRI

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Mai mult >

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Mai mult >

Înscrie-te şi tu la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Mai mult >