Oana Boca


Oana Boca este președinta Headsome Communication (www.headsome.ro), prima agenție de comunicare autohtonă dedicată exclusiv proiectelor de promovare a lecturii, și unul dintre cei 3 fondatori – alături de Bogdan-Alexandru Stănescu și Vasile Ernu – ai Festivalului Internațional de Literatură de la București, cel mai important festival internațional şi independent de literatură din România.

Fost director de imagine al Editurii Polirom (2003-2012), cu o experiență de 11 ani în comunicare corporatistă editorială și promovare de carte, dintre care 8 ani în management.

Absolventă a Departamentului de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Facultății de Litere a Universității „Al.I. Cuza”, Iași (secția Germanistică). Master în Studii Europene – Centrul de Studii Europene din cadrul UAIC, Iași.

Oana Boca a primit în 2009 Silver Award for Excellence în cadrul PR Award România pentru Campania „Întrebă-mă despre FIRMIN” și este membră a Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice. 

 

 

EXPERIENȚĂ 

Fondator & Președinte:: martie 2012 – prezent Numele firmei: Asociația Headsome Communication. Headsome Communication este prima agenție de comunicare din România dedicată exclusiv proiectelor de promovare a lecturii. 

 

Proiecte: 

Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar” – cele 10 premii de excelență anuale ale industriei de carte autohone (www.galabundetipar.ro) 

Festivalul Internațional de Literatură de la Timișoara „La Vest de Est / La Est de Vest” (www.filtm.ro) 

Festivalul Internațional de Literatură de la București „Re-Writing the Map of Europe” (www.filb.ro) 

Cele mai frumoase cărți din România, primul concurs national de design de carte (www.celemaifrumoasecarti.ro – inițiere + organizarea Ediției I) 

„Drei Länder, Eine Sprache / Trei țări, aceeași limbă” – Germania, Austria și Elveția, invitate de onoare ale Salonului de Carte Bookfest 2013 – Campania de PR & Comunicare (primul contract semnat de o agenție de comunicare din România cu cel mai important tîrg de carte din lume, Frankfurter Buchmesse) 

 

CO-FONDATOR ȘI VICEPREȘEDINTE: octombrie 2008 – prezent Numele firmei: Festivalul Internațional de Literatură de la București (FILB). Festivalul Internațional de Literatură de la București este primul festival independent de literatură din România și, astăzi, cel mai important de la noi din țară. 

 

DIRECTOR DE IMAGINE: martie 2006 – martie 2012

Numele firmei: Editura Polirom şi Editura Cartea Românească 

Polirom este, astăzi, cea mai puternică editură românească, deținînd peste 15% cotă de piață. Cartea Românească este cel mai vechi brand de carte din România, preluat în administrare de către Polirom de la Uniunea Scriitorilor din România, printr-un acord, în mai 2005. 

 

ŞEFA DEPARTAMENTULUI DE PROMOVARE ŞI RELAŢII CU PRESA: martie 2005 – martie 2006. Numele firmei: Editura Polirom şi Editura Cartea Românească 

 

REDACTOR în cadrul Departamentului de Promovare şi Relaţii cu Presa: august 2003-martie 2005. Numele firmei: Editura Polirom 

 

INFORMATII PROFESIONALE SUPLIMENTARE, PROIECTE: 

  • Locul al II-lea în topul celor mai influenți manageri culturali din România pe anul 2012 – în clasamentul realizat de agentiadecarte.ro 
  • Silver Award for Excellence la PR Award, ediţia 2009, pentru Campania Întreabă-mă despre Firmin (primul premiu obţinut de un profesionist dintr-o editura românească la cea mai importantă competiţie autohtonă dedicată specialiştilor în PR) 
  • Expert al Institutului Cultural Român în jurizarea proiectelor dedicate promovării imaginii României în afara graniţelor (2006, 2007) 
  • Trainguri şi conferinţe angajaților din domeniul publishingului de carte (prin ProEdit, la invitația Bibliotecii Județene Brașov ș.a.) 
  • Trainguri şi conferinţe studenţilor de la Comunicare ai Universităţii Bucureşti (la solicitarea celor din Organizaţia PRIME) 
  • Cursuri de retorică şi marketing la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universităţii „Ştefan Lupaşcu”, Iaşi 
  • Participare la târguri internaţionale de carte (Frankfurter Buchmesse, Leipzig Buchmesse șa) 

 

STUDII: 

MA: Centrul de Studii Europene din cadrul Universităţii „Al. I Cuza”, Iaşi: 2003-2005 

BA: Facultatea de Litere a Universităţii „Al.I. Cuza” din Iaşi (Germanistică), Secţia Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării – şefă de promoţie: 1999-2003 

Erasmushogeschool Brussel (anul universitar 2002-2003), prin Programul Erasmus – Clasa Internaţională de Comunicare 

Şcoala Normală „Vasile Lupu”, Iaşi 

Specializare în Managementul proiectelor – certificată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (martie 2013) 

Specializare în Antreprenoriat în industriile creative – certificată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului și de Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (decembrie 2012


ȘTIRI

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Mai mult >

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Mai mult >

Înscrie-te şi tu la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Mai mult >