Matei Ioachimescu


Flautistul Matei Ioachimescu (www.mateiioachimescu.info) este unul dintre cei mai rafinați muzicieni ai generației sale. 

 

Născut la București, într-o familie cu bogată tradiție muzicală, a studiat flautul la celebra „Universität für Musik und Darstellende Kunst” din Viena, pe care a absolvit-o cu merite deosebite la clasa de solistică a renumitei profesoare Barbara Gisler Haase, și s-a perfecționat cu celebrii profesori Pierre-Yves Artaud, Heidi Peter Indermühle și Renate Armin Greiss. 

 

Este „Magister Artium” al Universităţii din Viena, artist al Fundaţiei „Yehudi Menuhin” din Viena şi laureat al mai multor premii şi burse internaţionale. 

 

Între 2003 și 2010 a fost membru al Filarmonicii George Enescu din București. De asemenea colaborează ca flautist principal cu Orchestra Festivalului din Tirol, sub conducerea maestrului Gustav Kuhn, cu Orchestra Donauphilharmonie, cu Wiener Metropolitan Orchester și cu Wiener Residenz Orchester. 

 

Matei Ioachimescu a susținut concerte ca solist împreună cu Filarmonica George Enescu şi Orchestrele Radio din București, cu Filarmoniciile din Craiova, Iași, Satu-Mare, Bacău, de asemenea cu Filarmonica din Zlin (Cehia) sau Donauphilharmonie din Viena acompaniat de dirijori precum Jochen Wehner, Jin Wang, Eckart Hübner, Ovidiu Bălan etc. 

 

Este profesor invitat al mai multor cursuri de măiestrie din România și Austria. Recent, turneul național intitulat „Paris”, împreună cu extraordinara pianistă Cătălina Butcaru (Austria) s-a bucurat de un imens succes, iar în curând un CD de debut va aparea tot împreună cu Cătălina Butcaru. 

 

Tehnica sonoră uimitoare, combinată cu o pasiune muzicală debordantă, îl recomandă pe Matei Ioachimescu ca solist și membru al mai multor formații camerale pe scenele importante din țară și din lume, precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român din București sau Tokyo Suntory Hall. 

 

Matei Ioachimescu cânta pe un instrument de aur al producătorului japonez Muramatsu. În anul 2013 Matei Ioachimescu a fost numit „Ambasador al Integrării”, de către Secretariatul de Stat al Austriei. 

 

„... Matei Ioachimescu este o prezenţă solistică deosebit de agreabilă, distingându-se o puternică notă personală în cântul său...” (Dan Scurtulescu în Liternet)


ȘTIRI

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Mai mult >

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Mai mult >

Înscrie-te şi tu la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Mai mult >