Ioan Ratiu


Ioan Ratiu a studiat la Academia de Muzică „Ciprian Porumbescu”, la clasa de corn a Maestrului Paul Staicu. Activitatea sa de solo Cornist o începe în România, în Orchestra Simfonică Radio şi Filarmonica „George Enescu”, din Bucureşti. Continuă, apoi, în Spania, la Grand Liceo în Barcelona şi Bilbao. 

 

Din 1984 este solo cornist al Orchestrei Filarmonicii din Duisburg /Deutsche Oper am Rhein,  câştigând mai multe premii la concursuri naţionale și internaționale.

 

De asemenea, Ioan Ratiu este un solist aclamat pentru concertele de muzică de cameră în Europa şi Asia. Astfel au luat nastere mai multe înregistrări, atât ca solist cât şi ca membru al ansamblurilor „Concordia Quintet” şi „Rin Quintet Brass”.

 

El manifestă un interes special faţă de domeniul educaţional, desfăşurând activităţi pedagogice în  România, Spania şi Germania. Din 1993 este lector (docent) la Academia de Muzică Robert Schumann din Düsseldorf.


ȘTIRI

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Mai mult >

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Mai mult >

Înscrie-te şi tu la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Mai mult >