Cristian Ganicenco


Cristian Ganicenco (www.cristianganicenco.com) a primit aprecieri atât ca solist internaţional cât şi ca trombonist principal cu Orchestra Simfonică din Cincinnati, unde a fost numit în toamna lui 1999.

 

Căutat pentru recitaluri şi ca artist interpret pentru Compania de Instrumente Edwards, Ganicenco a susţinut masterclass-uri la universităţi şi colegii de pe teritoriul Statelor Unite şi Europei şi a fost artist invitat la Conferinţa Internaţională de Alămuri a Femeilor şi la Festivalul Institutului de Alămuri Mendez. În 2010, Cristian Ganicenco a fost invitat ca solist la Eastern Trombone Workshop în Washington DC, alături de alți soliști ca Joseph Alessi și Jaques Mauger. De asemenea, a fost invitat la cursul de alămuri de vară Rekkenze Brass şi la Festivalul de Muzică de la Haus Marteau, Bayreuth, Germania. 

 

Domnul Ganicenco şi-a început studiile muzicale la vârsta de 10 ani în Iaşi, orașul său de origine din România, cu Roman Constantin. Mai târziu ca student la Şcoala Militară de Muzică şi la faimoasa Şcoală de Muzică George Enescu, Cristian Ganicenco a studiat cu profesori ca: Victor Arsene, Marin Soare, Virgil Popa şi Florian Pane, câştigând numeroase premii în toate competiţiile naţionale importante din România.


A debutat ca solist cu Orchestra de Tineret Română interpretând Concerto în Fa Minor de Haendel. Domnul Ganicenco a absolvit prestigioasa Academie de Muzică din Bucureşti în acelaşi timp, câştigând audiţia cu Orchestra Naţională Română a Radiodifuziunii.


În 1994, a primit Premiul Lifetime al Fundaţiei Soros şi bursa aferentă pentru a-şi continua studiile în Statele Unite cu Byron McCulloh la Universitatea Carnegie Mellon unde a absolvit în 1997 cu o Diploma de Master în Interpretare. În această perioadă, Domnul Ganicenco a studiat şi cu Joseph Alessi – Trombon Principal la New-York Philarhmonic.

În 1996, Cristian Ganicenco a fost câştigătorul Premiului I al Concursului Societăţii de Concerte Pittsburgh. Înainte de a se alătura Orchestrei Simfonice din Cincinnati, s-a înscris în Programul Doctoral la Universitatea Rutgers.

 

În octombrie 2003, Cristian Ganicenco a debut ca solist în mod strălucit cu Orchestra Simfonică Cincinnati interpretând Fantezia pentru Trombon şi Orchestră de Creston.

În 2004, Cristian Ganicenco a fost invitat să cânte cu Zubin Mehta şi Orchestra Super World în Tokio, Japonia împreună cu alţi instrumentiști principali de la Berlin Philharmonic, Chicago Symphony, Bavarian Radio Orchestra, Boston Symphony, Munich Philharmonic, Royal Philharmonic, London Symphony, Philadelphia Orchestra, National Paris Opera, Royal Concertgebouw. Recentul album CD solo al lui Cristian Ganicenco, „Beyond Oblivion” (Dincolo de uitare) a primit cele mai pozitive critici în American Record Guide şi a fost alegerea editorului CD Baby pentru Peak List, cât şi Top Seller List.

 

Cristian Ganicenco a fost invitat să interpreteze în toată lumea şi a participat la numeroase Festivaluri Internaţionale în: Salzburg, Edinburgh, Munchen, Sao Paolo, Milano, Paris etc..

 

Ganicenco este membru fondator Concert Nova, un ansamblu de muzică de cameră proaspăt şi dinamic ce combină tradiţionalul şi contemporanul cu un accent vizual inspirat pentru a explora o nouă experienţă concertistică modernă, puternică şi de mişcare în Cincinnati.

 

Cristian Ganicenco cântă exclusiv la un trombon marca Edwards, şi muștiucuri Greg Black.
Vă rugăm să vizitați: www.cristianganicenco.com  și  www.cincinnatisymphony.org


ȘTIRI

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Mai mult >

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Mai mult >

Înscrie-te şi tu la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Mai mult >