CAMPANIA „Români pentru o lume”


Fundaţia Sergiu Celibidache inițiază „Români pentru o lume”, o campanie de responsabilitate socială ce se adresează României şi promovează valorile naţionale, încurajând tânăra generație în a-și urma visul, indiferent de segmentul cultural în care activează.

Campania „Români pentru o lume” reprezintă un tribut adus marilor personalităţi româneşti ce au adus mândrie şi glorie României, peste tot în lume și aduce în atenţia fiecăruia dintre noi pe co-naţionalii noştri care, prin activitatea lor, rămân nemuritori.

Reinstalăm valorile româneşti uitate în conştiinţa noastră, pentru a motiva şi inspira generaţiile existente şi viitoare să câştige sentimentul de mândrie naţională.

Amintind de personalităţile istorice, promovându-le pe cele contemporane, oferind posibilităţi de afirmare pentru tânăra generaţie, oferind şansa că visul poate deveni realitate, câştigăm încrederea că România înseamnă acasă.


Campania „Români pentru o lume” se desfăşoară în trei etape:

În prima etapă, care va avea loc începând de astăzi, 16 decembrie, şi până în martie 2013, redescoperim împreună valorile Romaniei care au avut o contributie de necontestat pentru cultura mondiala: Mircea Eliade, Emil Cioran, Nicolae Grigorescu, George Enescu, Edward G. Robinson, Jean Negulesco şi Sergiu Celibidache.

În partea a doua a campaniei noastre, ce va avea loc în martie-iunie 2013, vom susţine valorile culturale contemporane, ale căror nume răsună cu mândrie peste graniţele României. Printre cei care ni s-au alăturat pentru etapa a doua îi mentionam pe: Marcel Iureş, Alex Rotaru, Alexandra Nechita, Dorotheea Petre, Vladimir Cosma, Alexandru Tomescu, Ada Condeescu şi alţii.

Cea de a treia etapă, şi ultima, din perioada iunie-noiembrie 2013, a campaniei „Români pentru o lume”, se remarcă prin organizarea unui concurs naţional online (pe www.romanipentruolume.ro şi pe pagina de Facebook) de tribut adus culturii sau unei personalităţi anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea înscrie astfel încât să dedice o pictură, o compoziţie, o sculptură, un poem, etc.. În urma unui vot de specialitate şi prin votul sponsorilor, cei selectaţi vor merge în finală, unde vor fi jurizaţi de către un juriu de specialitate şi de către public. Câştigătorii vor primi burse în România şi în străinătate.
ȘTIRI

Lista candidaţilor admişi la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”

Selecţia dosarelor, pe criterii de eligibilitate, pentru înscrierea la concursul campaniei naţionale „Români pentru o lume” a luat sfârşit.

Mai mult >

Se prelungeşte înscrierea la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” se va prelungi până la data de 30 octombrie 2013, la solicitarea publicului.

Mai mult >

Înscrie-te şi tu la concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti”!

Înscrierea în concursul „Tribut Valorilor Culturale Româneşti” a început deja, iar dacă intri pe www.romanipentruolume ai şi tu şansa de a fi descoperit, de a înregistra debut artistic, de a fi promovat şi de a primi burse care să îţi asigure progresul necesar în a deveni viitorul reprezentant al culturii româneşti.

Mai mult >